Lezing van de heer Han Leune over het fort Sint Anna in de polder van Namen.

06-04-2017

Lezing van de heer Han Leune over het fort Sint Anna in de polder van Namen.

donderdag 06 april, hotel l‘Escaut Scheldekade 65, Terneuzen.
Aanvang 20.00 u

We stellen het bijzonder op prijs, prof. dr. Han Leune opnieuw als gastspreker te mogen verwelkomen. Vorig jaar verscheen van zijn hand een boek over de geschiedenis van fort Sint Anna. Deze uitgave ligt in de lijn van zijn eerdere studies en boeken over de Scheldeforten Liefkenshoek en Lillo.

In 1630 bouwden de Spanjaarden een groot fort aan de Westerschelde dat ze de naam Sint Anna gaven. Het lag in de oostpunt van de polder van Namen. Ze hadden er echter niet lang profijt van. Reeds in de zomer van 1632 kwam het fort in Staatse handen. Samen met andere Staatse vestingen droeg het bij aan de hegemonie van de Noordelijke Nederlanden in het zuidwestelijk deltagebied. Mede dank zij dit fort beheerste de Republiek de toegang tot de haven van Antwerpen.

Onze gastspreker is bij uitstek deskundig op vestingbouwkundig, militair- en regionaal-historisch terrein in de Zuidelijke Nederlanden, getuige zijn vele publicaties en boeken van zijn hand. We zijn er dan ook van overtuigd dat u een zeer boeiende en informatieve avond zult hebben.

Het boek over Fort Sint Anna is verkrijgbaar bij uitgeverij Gigaboek. Zie: https://1boek.nl/artikel/9789085484202/het-fort-sint-anna-in-de-polder-van-namen.

Bewerken

HVT uitnodiging: 6 april 2017 Han Leune Fort Sint Anna