HVT: Jaarlijkse reis

15 september 2018

Jaarlijkse reis van de Heemkundige Vereniging.

Opnieuw zijn we er in geslaagd een bijzonder interessante en leuke dagreis te organiseren. Aangezien in 2018 wordt herdacht dat het 65 jaar geleden is dat op 1 februari de watersnoodramp plaatsvond, vinden we het een mooie gelegenheid om een bezoek te brengen aan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Het museum is de afgelopen jaren fors uitgebreid en is in 2016 erkend tot Nationaal kennis en herinneringscentrum Watersnood 1953. De vier ingerichte caissons hebben elk een thema: 1. De Feiten, 2. De Emoties, 3. Wederopbouw en bewustwording en 4. De strijd is van altijd. We worden ontvangen met koffie of thee en een bolus. Vervolgens verzorgd een van de medewerkers een inleiding. Daarna kan ieder voor zich het museum bezoeken.
’s Middags gaan we naar Dreischor waar we een bezoek brengen aan de inmiddels befaamde Wijnhoeve De Kleine Schorre. Daar worden we ontvangen voor de lunch. Vervolgens krijgen we een rondleiding en maken we kennis met het hele proces om van de druif een kwalitatief goede wijn te maken. Hierbij zal een goed glas niet ontbreken.
Een groot aantal deelnemers aan de reis van vorig jaar vond het heel leuk om de dag af te sluiten in Terneuzen. Daardoor had men alle tijd om nog eens gezellig na te praten.
Dus sluiten we opnieuw af in Terneuzen, waar het team van restaurant La Vie ons een smakelijk dineetje zal voorschotelen.

Bewerken