Grote Archeologieprijs naar Zaamslag?

Graag uw stem uitbrengen tijdens de Maand van de Geschiedenis

Ook dit jaar wordt de Grote Archeologieprijs, een initiatief van Stichting Archeologie en Publiek in samenwerking met de Maand van de Geschiedenis, uitgeloofd. De prijs is bestemd voor het project dat het beste de archeologie en geschiedenis inzichtelijk danwel aansprekend maakt voor het brede publiek.

Uit twintig inzendingen zijn vier initiatieven geselecteerd. Eén daarvan is het geheel aan activiteiten die de Stichting Zaamslag 850 jaar sinds eind 2012 ontplooit. Sindsdien verschenen er informatiepanelen, een groot reconstructieschilderij, een herbouwde entreepartij van de Torenhoeve, werden lezingen gehouden, wandelingen aangeboden, en tal van boeken uitgebracht. De tot stand gebrachte werken worden door de organisatie van de prijs in een film vervat.

Tijdens de maand oktober, dat is de Maand van de Geschiedenis, kan gestemd worden op www.grotearcheologieprijs.nl. We roepen u van harte op om op Zaamslag te stemmen, zodat de prijs naar Zeeuws-Vlaanderen mag gaan. De uitreiking vindt plaats in het Rijksmuseum te Amsterdam tijdens de Nacht van de Geschiedenis op 28 oktober.

Om vrijdagmiddag 13 oktober, rond 14u, werd de Torenbergroute met het schelpenpad en de nieuwe panelen, geopend met de Gemeente Terneuzen.

 600_rbnn_nl_zaamslag_onthulling_schilderij4_kopie.jpg