Lezing over een bijzondere genealogische speurtocht

De afdeling Zeeland van de Nederlandse Genealogische Vereniging (N.G.V.) houdt op zaterdag 18 november 2017 een lezing over een genealogische speurtocht met de titel “Hoe heette Christaan” in “De Vroone” te Kapelle.

Annemieke van der Vegt deed de ontdekking dat haar achternaamgever afkomstig was van de Westkust van Afrika en besloot zijn vergeten levensverhaal en oorspronkelijke naam te achterhalen.

Haar onderzoek gaf ze de naam “Hoe heette Christiaan?”

Hoe zag het leven eruit van de jongen die Presto werd genoemd nadat hij als kind vanaf de Kust van Guinee mee genomen werd naar Nederland? Nu, vier jaar later weet zij veel over haar Afrikaanse voorvader.

Hij diende het Stadhouderlijk Hof, werd gegeven aan Abraham d'Arrest, burgemeester van Weesp. Hij werd gedoopt, kreeg de naam Christiaan van der Vegt, huwde en werd tien keer vader. Aan het eind van zijn leven was hij in armoede vervallen en trok langs kermissen om zijn geld te verdienen door zichzelf tentoon te stellen.

Het onderzoek bracht haar niet alleen in archieven in Nederland, ook reisde zij langs de kust van Ghana op zoek naar de gebeurtenissen daar rond 1740.

Annemieke gebruikt alle nieuwe mogelijkheden om onderzoek doen en zal behalve haar zoektocht en vele vondsten, deze ook laten zien tijdens de lezing.

De lezing vindt plaats in “De Vroone”, C.D. Vereekenstraat 74, 4421 CE Kapelle. De aanvangstijd is van 14.00 u. De toegang is gratis voor leden en belangstellenden.


Het is mogelijk om ter plekke lid te worden van de afdeling Zeeland van de N.G.V.