Ed's column

1 2 3 4 >

Ditjes & D'Edjes geschreven door Ed Bardoul.

17-05-2009

Een BT (Bekende Terneuzenaar) debuteert met zijn eerst gedichtenbundel

lees verder >

Lente

26-04-2009

Met wat mooie Lentedagen begint de pret alweer. We hebben al een paar keer in ons straatje gezellig wat staan keuvelen met een biertje samen met de buren. Het geeft je een beetje het gevoel van vroeger. Na het eten als 's avonds de afwas klaar was ging men ook naar buiten om te genieten van de zon en een warme dag. Gezellig op de keukenstoel, een bankje of gewoon tegen het hek geleund staan en maar praten over het weer, over de buren die er niet bij zitten, de politiek en de leuke dingen die voorbij komen.

lees verder >

Vliegende Hollander

04-03-2009

Hoe vaak men mij al gevraagd heeft of ik niet meer in de Vliegende Hollander Krant schrijf is mij niet bekend, maar kennelijk missen veel mensen mijn maandelijkse bijdrage aan dat blad.

lees verder >

Nieuw Jaar alweer een tochtje onderweg

01-02-2009

Zo het nieuwe jaar is alweer een tochtje onder weg en ik hoop dat het voor iedereen een gelukkig nieuwjaar zal zijn. Ondanks financiële crisis, depressie, economische teruggang enz.
De donkere dagen voor Kerstmis zijn weer voorbij en de dagen zijn alweer aan het lengen. Weliswaar met maar een enkele minuut bij zonsopkomst en nog eens een minuut bij zonsondergang. Over 2 maanden begint de lente en wie weet als we geluk hebben gaan we een goede zomer krijgen met veel zon en een beetje warmte.

lees verder >

Jaareinde komt met rasse schreden dichterbij

12-12-2008

Het jaar loopt op het einde en wat voor een jaar. Zomer hebben we 2 keer gehad, eenmaal op het weekend en een keer op zaterdag. Gelukkig was het weer goed tijdens de Terneuzense kermis, slechts een dag regen. We zitten in een financiële crisis en niemand die me kan vertellen waar de 1470.000.000.000 dollars naar toe zijn

lees verder >

Gewoontes

01-11-2008

Een mens kan zo langzamerhand zijn vaste gewoontes krijgen. Neem bij mij thuis. Op maandag, in de winter eten wij stamppot. Dat kan peekluts zijn, sla met spekjes, zonder spek, maar met spekkruiden op reepjes kippenvlees, boerenkool met rookworst, Sheperds
Pie, een engels gerecht met witte bonen in tomatensaus, gehakt, puree en kaas uit de oven.

lees verder >

Verven of schilderen

01-09-2008

Wellicht verwachten jullie weer een verhaaltje over mijn dagelijkse wandeling met maat Bram over de Zeedijk, maar helaas ik ben zeer druk bezig geweest punten te verzamelen en heb daarom mijn best gedaan ons huis aan de binnenkant te verven, gelukkig had ik hulp van dochter en echtgenote. Het begon met de bijkeuken en resulteerde in het hele huis verven.

lees verder >

Belastingen en aanverwanten

01-08-2008

De juli uitgave van deze krant had een aantal leuke stukjes, geschreven door redacteur John Brouwer, aangaande belastingen en ambtelijke taal.

lees verder >

Winkelen

01-07-2008

Veel mannen zijn er niet happig op om te gaan winkelen. Natuurlijk er zijn erbij die willen weten of de vrouw het budget handhaaft en de prijs in de gaten houdt. Ik ben er niet dol op, maar voor de lieve vrede waag ik wel eens een poging.

lees verder >

Trip naar de USA

01-06-2008

Toen ik mijn echtgenote vertelde dat ik weer een trip naar Amerika zou maken keek ze een beetje bezorgd, ze zei dat ze slechte voorgevoelens had. Nu neem ik die met een korreltje zout maar toch begin ik er achter te komen dat ik misschien iets beter had moeten luisteren.

lees verder >

1 2 3 4 >